Ett ljushårigt barn klappar ett stort djur i grönska

Parken Zoo med djurpark, nöjespark och bad

Parken Zoo är ett av Eskilstunas största besöksmål. Bekanta dig med tamdjur och upplev exotiska djur, åk karuseller och plaska loss i utomhusbadet - allt på samma biljett!

Parken Zoo är öppet under sommarsäsong och på hösen under Halloween. Säsongen 2024 öppnar djur- och nöjesparken 9–12 maj!

Djurparken har ett av Sveriges största tamdjurparker ”Lilla Zoo”

Djurparken har under de senaste åren byggt ut och satsat på ett stort område med tamdjur. Här kommer besökaren riktigt nära och djurvårdarna ger tips och råd om hur man ska sköta sina egna tamdjur. I ”Lilla Zoo” bor bland annat får, getter, alpackor, minigrisar, höns, kaniner och marsvin.

En ung flicka i rosa tröja står invid en Alpacka.

Träffa djur från världens alla hörn

I djurparken kan du beskåda exklusiva arter som gepard, asiatiskt lejon och världens största ödla – komodovaranen. Här hittar du också dvärgflodhästar och ett tropikhus med krokodiler, apor, ormar och fåglar. Sumatratiger, amurleopard och asiatiskt lejon är några exempel på Parken Zoos fascinerande kattdjur. Många av parkens djur ingår i livsviktiga projekt för att bevara arterna. I samarbete med andra djurparken världen över arbetar Parken Zoo för att bevara utrotningshotade djurarter i olika typer av bevarandeprojekt.

Nöjespark, scener & lekland

I nöjesparken upplever du härliga åkattraktioner, många är anpassade för yngre barn. Den lilla berg-och-dal-banan Masken får det att kittla i magen, precis som ett fritt fall från Piratfallet.

Under sommarsäsongen bjuder Parken Zoo på uppträdanden för hela familjen på parkens olika scener. I djurparken finns klätterställningar och skojiga lekområden. Ett besök i Parken Zoo är ett äventyr som passar alla under säsongerna vår, sommar och höst under Halloween.

Bada och bo på zoo

I tempererade Parkenbadet kan du kasta dig i bassängerna eller ta en välbehövlig paus i solen. Vi garanterar att badet är helt reptilfritt, trots närheten till zoo. Strax intill ligger Parken Zoo Camping & stugby för dig som vill få ut det mesta av ditt besök.

Turistinformation – InfoPoint

Parken Zoo är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Eskilstuna har många roliga aktiviteter för barnfamiljer. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här! Här hittar du bland annat kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i närområdet. Du kan också få hjälp med enklare frågor.

Ta bussen eller cykla till Parken Zoo

Med buss: Linje 3 samt linje 5 stannar vid hållplatsen Grangärdet (Tunavallen, Västeråsvägen) som ligger ca 400 m från Parken Zoo. Från Fristadstorget tar bussresan cirka 7 minuter. Bussen passerar även centralstationen, så kommer du med tåget går det utmärkt att åka vidare med buss till Parken Zoo.

Med cykel: Det är under tre kilometer att cykla till Parken Zoo från Fristadstorget. Det finns cykelbana hela vägen från centrala Eskilstuna till Parken Zoo, och det tar ungefär 7 minuter att cykla sträckan.

Fina möjligheter till förenings- och företagsvent på Parken Zoo

Planerar du att göra något extra roligt för ditt företag eller i din förening, eller letar du efter möjligheten till att anordna en gruppaktivitet, då har du stora möjligheter på Parken Zoo. Det finns även möjlighet att anordna mindre möten eller middag för upp till 450 personer. Närheten till centrum innebär också nära till Eskilstunas alla möjligheter till övernattning och bus- och tågstation.

Eskilstuna Convention Bureau hjälper dig att arrangera ditt möte i Eskilstuna

Snabbfakta om anläggningen

Möteskapacitet: 40 personer
Mötesrum: 1 rum
Middag: 450 personer
Läge: 1,6 km till Eskilstuna C

Kontakt

Telefon: +46 16 10 01 00

E-post: info@parkenzoo.se

Adress: Flackstavägen 13B, 632 22 Eskilstuna

Webb: parkenzoo.se